3. SALON PENEČIH VIN

Leto začenjamo v velikem slogu – z mehurčki

Po izjemno uspešnem 2. Salonu penečih vin v lanskem letu se nadaljuje s salonom kot otvoritvijo sezone vinsko-kulinaričnih dogodkov, ki bo v petek, 19. februarja 2016. V novo sezono se bo vztopilo s sloganom: »Naj se začne v velikem slogu, naj se začne z mehurčki!« Tudi tokrat bo na eni izmed najlepših lokacij v Ljubljani – v Veliki dvorani Grand hotela Union, združenih preko 30 izbranih (domačih in tujih) peničarjev, preko 100 vrhunskih (domačih in tujih) penečih vin, odlična kulinarika in številni ljubitelji penečih vin. Peneča vina bo pospremila kulinarika chefov Grand hotela Union, ki bodo posebej za to priložnost – za spajanje s penečimi vini (proti plačilu) pripravili vrsto izbranih jedi. Med Salonom bo za sproščeno vzdušje poskrbela glasbena spremljava na odru Velike dvorane. Po salonu se bo dogajanje preselilo v Vinsko knjižnico Kavarne Union.

Tudi tokrat bo salon ostal zvest svojemu poslastvu: širjenju in dvigovanje nivoja kulture vina skozi izboraževanje oziroma vodene degustacije za obiskovalce. Letošnji Salon penečih vin prinaša tudi novost v obliki Unionovega izbora penečih vin. Izbor se je porodil na željo Union hotelov d. d. po še večji promociji in prodaji vin v njihovih hotelih in naši želji po še tesnejšem povezovanju med vinarji in (končnimi) kupci.

Salon je degustacijsko-prodajne narave; obiskovalci lahko za ceno vstopnice degustirajo vsa peneča vina, steklenico svojega najlubšega pa lahko kupijo tudi za domov.

 

Vstopnice

Cena: 12 eur v predprodaji (do 15. 2. 2016), 15 eur v redni prodaji, 10 eur za študente.
Prodaja: www.eventim.si in prodajna mesta v sistemu Eventim Si ter v času dogodka na salonski recepciji.
Cena vključuje: degustacija vin je brezplačna, nadaljnje količine (steklenica – za konzumacijo ob kulinariki ali za domov) se zaračunajo po veljavnem ceniku vinarja. Proti plačilu bo na voljo tudi izbrana kulinarika Grand hotela Union.

 

Ideja salona

Povezati pridelovalce, trgovce in distributerje domačih in tujih penečih vin, ki so prisotna na slovenskem tržišču, ter jih predstaviti na ekskluzivnem dogodku skrbno izbranim ciljnim javnostim. Tu imamo v mislih predvsem gostince, odgovorne v restavracijah in hotelih, poslovneže, novinarje, trgovce, lastnike vinotek, sommelierje, predstavnike najrazličnejših medijev ter na koncu in nenazadnje ljubitelje penečih vin.

 

Več informacij o dogodku: 

W: slovenskifestivalvin.si

FB: Radostne prireditve