4. SALON PENEČIH VIN V LJUBLJANI

Jubilejno leto Radostne prireditve začenjajo z mehurčki v kozarcih​

 

KDAJ?

petek, 17. februar 2017, med 16. in 21. uro

KJE?

Velika dvorana, Grand hotel Union, Ljubljana

 

Po izjemno uspešnem 3. Salonu penečih vin v lanskem letu nadaljujemo s salonom kot otvoritvijo sezone vinsko-kulinaričnih dogodkov. V novo, tokrat jubilejno leto, v katerem praznujemo 20. obletnico RadoStnih prireditev, vstopamo s sloganom: »Naj se paznovanje začne v velikem slogu – z mehurčki!« V poklon jubileju bomo prvič v zgodovini RadoStnih prireditev organizirali prireditev izven meja Slovenije. Teden dni pred Salonom penečih vin bomo po enakem modelu Salon penečih vin / Salon pjenušavih vina organizirali tudi v Zagrebu.

 

Salon penečih vin v Ljubljani bo tradicionalno potekal na eni izmed najlepših lokacij v Ljubljani – v Veliki dvorani Grand hotela Union. Tako kot v preteklih letih bomo tudi tokrat združili najboljše peničarje, njihova vrhunska peneča vina, izbrano kulinariko in številne ljubitelje penečih vin. Peneča vina bo pospremila izbrana kulinarika chefov Grand hotela Union, ki bodo posebej za to priložnost – za spajanje s penečimi vini (proti plačilu) pripravili vrsto izbranih jedi. Tudi tokrat bomo ostali zvesti svojemu poslastvu: širjenju in dvigovanje nivoja kulture vina skozi izboraževanje. Zato bomo organizirali vsaj dve vodeni degustaciji za obiskovalce.

 

Salon penečih vin bo tudi tokrat pripravil ocenjevanje penečih vin, katera bo ponudil partnerjem v izbor za leto 2017. Ocenjevanje in patnerske izbore organiziramo v želji po še tesnejšem povezovanju med vinarji in (končnimi) kupci ter večji promociji in prodaji vin v hotelih in restavracijah.

 

VSTOPNICE

Vstopnina za obiskovalce je 20 eur, v predprodaji 15 eur (do 10. 2. 2017), za študente pa 12 eur (omejena količina). Vstopnice so že v predprodaji preko sistema Eventim.