Scroll to top
© Vinski univerzum - Za dvig kulture uživanja vina
Please assign a menu to the primary menu location

Delavnice

1. Delavnica: Izbira je tvoja! 

16.30 – 17.15, lokacija: Zajtrkovalnica 

VODI: Marko Zidarič, Puklavec Family Wines

Za kozarcem vina je veliko več kot le kvalitetna vsebina, ki je seveda brezkompromisna; je premislek in razlog zakaj in kako se je ravno to vino znašlo v kozarcu pred vami. Pukalvec Family Wines  je ena izmed največjih vinskih kleti v Sloveniji, ki ima zato v svojem naboru veliko število etiket, združuje več znamk in – zelo zanimive posebne izdaje, ki imajo v mislih predvsem končnega kupca. Kako pri Puklavcih razmišljajo o vinu v najširšem pogledu, bomo slišali in okusili na delavnici, ki bo otovorila letošnji Vinski univerzum! Ne zamudite – zelo zanimivo tudi za vinarje!

2. Delavnica: Najboljša vina natečaja Mladi Vinar Slovenije 2022 

18.00 – 18.45, lokacija: Zajtrkovalnica 

VODI: Prof. dr. Tatjana Košmerl, Biotehniška fakulteta 

Mladi vinar Slovenije je projekt, ki ga oblikujemo skupaj z Lidlom Slovenija in nam vsako leto prinese novega Mladega vinarja Slovenije – vinarja, ki je po mnenju strokovne komisije pridelal najboljše vino, ki si zasluži naziv najboljšega! V delavnici, ki jo bo vodila prof. dr. Košmerl, tudi predsednica strokovne komisije, bomo poskusili 9 izmed 13 odličnih vin mladih vinarjev, ki so komisijo tako navdušila, da so postala finalna vina natečaja. Pridružite se nam v družbi najboljših! 

3. Delavnica: Nepogrešljivih 170 let med mehurčki

19.30 – 20.15 , lokacija: Zajtrkovalnica 

Vodi: Klavdija Topolovec Špur, Radgonske gorice

Decembrsko vzdušje ne bi bilo popolno brez  živahnih mehurčkov v kozarcu, ki popestrijo vsako srečanje, druženje in praznovanje. Radgonske gorice, naša najbolj prepoznana peničarska klet, nas bo ob svoji 170 letnici popeljala na sprehod skozi bogato stoletje zgodovine pridelave penečih vin. Zagotovo ne bodo manjkale vse radgonske klasike, ki so za Slovence danes nepogrešljive! To bo čudovit uvod v decembrska praznovanja, vabljeni!