Mladi vinar

Mladi vinar Slovenije

Mladi vinar Slovenije je natečaj, ki ga Vinski univerzum pripravlja v partnerstvu z Lidl Slovenija. Mladi vinar Slovenije je nadgradnja natečaja, ki smo ga od leta 2013 poznali pod imenom Lidlov mladi vinar. Namenjen je mladim vinarjem, ki želijo s svojimi vini prodreti na slovenski trg in negovati slovensko vinarsko in vinogradništvo tradicijo. Tokrat se predstavlja v novi obliki, kot tekmovalni del Vinskega univerzuma. Letos prinaša kar nekaj novosti, me drugim tudi to, da bodo svoj glas za najljubše vino lahko prvič oddali tudi ljubitelji vin in s tem pomagali izbrati absolutnega zmagovalca!

Natečaj za mlade vinarje bo potekal od 10. septembra 2020, ko se bodo odprle prijave.  Natečaj  je namenjen mladim od 18 do 35 let, ki imajo že nekaj izkušenj na področju pridelave vina.

Prijave na natečaj potekajo med 10. septembrom in 14. novembrom 2020. Sodelovanje pa je preprosto – prijaviš se na spletni strani mladivinar.si, kjer pod rubriko ”Prijavi svoje vino” izpolniš spletni obrazec in dodaš kratek opis sebe in opis kleti oz. podjetja. Časa imaš do 14. novembra 2020!

Na natečaj lahko svoja vina prijaviš v kategoriji rdečih, belih in penečih vin. Več o tem najdeš v razpisu natečaja

Letos bomo izbrali kar 9 finalistov natečaja, ki se bodo brezplačno predstavili na Vinskem univerzumu, največjem vinskem dogodku za mlade. Lidl Slovenija pa jih bo nagradil z vrednostno kartico v višini 40 EUR. Izmed finalistov bodo izbrani trije superfinalisti, ki bodo kot nagrado prejeli Lidlovo vrednostno kartico v višini 200 EUR; absolutni zmagovalec natečaja pa bo prejel naziv »Mladi vinar Slovenije 2020« in bo deležen odkupa dogovorjenih količin, prijavljenih na natečaj ter enoletne umestitve v trgovine Lidla Slovenija.

 

Strokovno ocenjevanje bo potekalo v prvi polovici decembra, finalisti pa bodo znani 16. decembra 2020, na dan, ko bi moral sicer potekati Vinski univerzum. Tri super finaliste, torej zmagovalce v posameznih kategorijah prijavljenih vin, bomo razglasili 21. decembra. Od takrat pa vse do konca meseca bo poteklo tudi glasovanje ljudstva, seveda na razmeram prilagojen način. Absolutni zmagovalec bo lovoriko prejel sredi januarja 2021 na posebnem dogodku.

 

LIDL
mladi_vinar_2020
Vinski univerzum