Scroll to top
© Vinski univerzum - Za dvig kulture uživanja vina
Please assign a menu to the primary menu location

 

Kdo bo postal nova vinarska zvezda? 

Lidl Slovenija skupaj z Vinskim univerzumom vsako leto prireja natečaj Mladi vinar Slovenije. K sodelovanju vabita perspektivne mlade vinarje, ki samostojno pridelujejo vino in želijo svoj izdelek predstaviti širši Sloveniji. Poslanstvo projekta je slovenskim mladim vinarjem ponuditi poslovno priložnosti in jim pomagati pri prvih kariernih korakih.  Mladi vinarji se na natečaj prijavijo prek spletne strani www.mladivinar.si. Mlade vinarje k sodelovanju v natečaju vabi tudi vinska strokovnjakinja Mira Šemić.

Mladi vinar Slovenije se je pred desetimi leti sprva začel kot študentski natečaj, danes pa je prerasel v vseslovenski projekt, namenjen mladim vinarjem v starosti od 18 do 35 let, ki s sodelovanjem dobijo priložnost, da svoje samostojno pridelano vino predstavijo strokovni komisiji, obiskovalcem vinskih festivalov in ne nazadnje celotni Sloveniji kot del Lidlove vinske ponudbe.

»Letos obeležujemo že 10. obletnico projekta Mladi vinar Slovenije in v Lidlu Slovenija smo neizmerno ponosni na vse, kar smo s projektom v tem času dosegli. Danes je projekt že dobro znan med mladimi ljubitelji vin in slovenskimi mladimi vinarji. Slednje namreč že vrsto let spodbujamo, da se nam predstavijo s svojimi vini in jim s tem odpiramo vrata na police naših trgovin. Do danes smo na poslovno pot pospremili kar nekaj prepoznanih slovenskih vinarjev, pri čemer ima veliko vlogo prav predstavitev njihovih vin v naših trgovinah po Sloveniji. Veselimo se letošnjih prijav in komaj čakamo, da se lotimo pokušanja,« ob začetku letošnjega projekta izpostavi Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija, in napoveduje, da nas tudi v jubilejnem letu čakajo novosti.

 

lidl-15-let
Mladi vinar 2021