Vrhunska hrana v prijetnem ambientu

Preprosta in dovršena, skrivnostnih, a harmoničnih okusov in v odlični spremljavi vin. Gre za enega od opisov hrane najnovejše in po kulinaričnih kombinacijah sodeč, najmodernejše ljubljanske restavracije. 

Restavracija, ki je nekoč slovela po odlični slovenski in mediteranski kulinariki in je nosila ime po Hinku Smrekarju, je po natanko tridesetih letih doživela popolno prenovo.

Dobila je novo podobo, novo ime, v kuhinji pa novo ekipo. Ta pod vodstvom kuharskega mojstra Jorga Zupana, ki je vodil Smrekarjev hram od januarja 2016, danes ustvarja unikatno kulinarično izkušnjo z novo, svežo ponudbo, ki jo ocenjujejo kot vrhunsko, unikatno in dovršeno, restavracijo pa kot najmodernejšo v Ljubljani.

Iz zakladnice idej vrhunskega kulinaričnega mojstra Jorga Zupana in izpod prstov kuharske ekipe, ki je svoje znanje pridobivala na različnih koncih sveta, v Ateljeju tako nastaja fuzija okusov, ki s svojo izpiljeno pripravo, a z nevzvišenim pristopom, vrhunsko kulinariko vrača k ljudem. 

Jorg Zupan je kuharski mojster s posebnim odnosom do tradicije. Do sestavin in do vrhunske kulinarike, katero želi v Ateljeju s sproščeno atmosfero približati ljudem. Brez prtov, brez metuljčkov in rokavic, brez pompoznih napovedovanj in nedostopnih pametovanj, …

Jorg živi za  kreacije, ob katerih se brez balasta lahko prepustimo užitkom. Takšna je namreč filozofija šefa, ki je v preteklosti svoje znanje nabiral v najboljših restavracijah na Irskem, v Londonu, Avstraliji in Norveškem. 

Z mirnostjo, ki jo prinesejo le leta in leta izkušenj in nesebičnostjo, s katero svoje znanje prenaša na člane svoje  ekipe, se umešča med največje slovenske kuharske mojstre.

 

Atelje na elitni Nazorjevi je vse bolj priljubljena kulinarična destinacija 

unnamed-5

 

Jorg Zupan je mladi šef, ki mu ne zmanjka briljantnih idej za kulinarične presežke.

unnamed-4

 

Drzne in dovršene kombinacije sestavin in okusov dajejo Ateljeju prav poseben pečat.unnamed-3