Scroll to top
© Vinski univerzum - Za dvig kulture uživanja vina
Please assign a menu to the primary menu location

Za vinarje

Natečaj Mladi vinar Slovenije

Vsako leto z Lidl Slovenije sodelujemo pri natečaju Mladi vinar Slovenije.
Vsako leto vabimo vse perspektivne mlade vinarje do 35 let, ki na domačih posestvih in kmetijah že pridelujejo lastno vino, da se prijavijo in svoje vino predstavijo širši Sloveniji. Najboljši mladi vinar bo namreč za eno leto s svojim zmagovalnim vinom umeščen na police vseh Lidlovih trgovin v Sloveniji. 


Mladi vinar Slovenije

Mladi vinar 2021

Več o natečaju

Natečaj že nekaj let nudi mladim slovenskim vinarjem priložnost, da svoje vino predstavijo strokovni komisiji, obiskovalcem vinskih festivalov ter v primeru, da zmagajo, tudi celotni Sloveniji, kot del Lidlove vinske ponudbe. Na natečaj se lahko mladi vinarji prijavijo v treh kategorijah – belo, rdeče in peneče vino.  Strokovna komisija, sestavljena iz slovenskih profesionalnih poznavalcev vin bo razglasila po tri finaliste v vsaki izmed kategorij, nato pa med njimi še absolutnega zmagovalca, ki bo svoje vino predstavil Lidlovim kupcem. Tudi drugo in tretje uvrščeni bosta imeli možnost akcijske umestitve svojega finalnega vina v trgovino Lidl Slovenija, vsi finalisti pa bodo imeli dodatno možnost brezplačne udeležbe na posebnem promocijskem dogodku Mladi vinar Slovenije« v organizaciji portala O vinu. Razglasitev absolutnega zmagovalca bo potekala sredi decembra na dogodku Vinski univerzum. »Mladi vinar je že nekaj let del Vinskega univerzuma – dogodka, ki je namenjen mladim zainteresiranim ljubiteljem vina. S projektom Mladi vinar Slovenije smo dogajanje zagotovo oplemenitili in mu dodali tekmovalni značaj, ki je med mladimi vinarji dobro sprejet. Natečaj predstavlja enkratno priložnost in izkušnjo za mlade vinarje, da svoje vino ponudijo v oceno največjim slovenskim poznavalcem vina in da se pomerijo s svojimi vinarskimi kolegi,« je dejal Rado Stojanović, direktor Radostnih prireditev – organizator Vinskega univerzuma.

Zmagovalno vino na voljo v Lidlovih trgovinah po celotni Sloveniji Partner natečaja, Lidl Slovenija, mlade vinarje v okviru projekta podpira tako, da zmagovalno vino za eno leto postavi v vinsko ponudbo po vseh svojih trgovinah po Sloveniji. Letos bo tudi drugo in tretje uvrščenemu ponudil možnost akcijske ponudbe svojega vina v trgovinah, tako da bodo kupci lahko skupno preizkusili kar tri različna vina perspektivnih slovenskih vinarjev. »Projekt mladi vinar Slovenije je z nami že vrsto let in ponosni smo, da smo kar nekaj prepoznavnim slovenskim mladim vinarjem pomagali stopiti na njihovo poslovno pot. Poleg tega smo z nekaterimi vinarji, ki so se najbolje izkazali v samem projektu, nadaljevali tudi kasneje, saj so naši kupci izrazili izjemno zadovoljstvo nad okusom njihovih vin. Mladi vinar Slovenije tako združuje dve, za nas zelo pomembni komponenti – v trgovinah ponuditi nove domače proizvajalce in zadostiti željam in potrebam kupcev po obogatitvi naše vinske ponudbe,« je ob začetku projekta dejala Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija. 

Več informacij: na spletni strani www.mladivinar.si

Vinski univerzum, Špela Štokelj, info@vinskiuniverzum.com